Printer Friendly Version Izložba povodom stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Švedske, 1. novembar 2017.godine. @ 6 November 2017 11:29 AM

U umetničkoj galeriji u centru Stokholma 1. novembra ove godine organizovana je izložba povodom obeležavanja stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Kraljevine Srbije i Kraljevine Švedske. Svečanost je otvorio ambasador Republike Srbije u Stokholmu Dragan Momčilović, obraćajući se kraćim govorom prisutnim srpskim i švedskim građanima, koji su pokazali izuzetan interes za koncept izložbe i pitanja u vezi sa istorijatom diplomatskih odnosa dve zemlje.
U okviru izložbe, dat je prikaz arhivskih dokumenata i fotografija, koji svedoče o razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Švedske u periodu od švedskog priznanja Kraljevine Srbije 1882. godine do kraja Prvog svetskog rata. Njihovom intenziviranju je doprinelo otvaranje prvog Poslanstva Kraljevine Srbije u Kraljevini Švedskoj, 1. novembra 1917. godine, u ulici Narvavägen 35 u centru Stokholma.