Printer Friendly Version Промоција туристичких потенцијала Србије и Београда, Стокхолм 15.април 2019. @ 18 April 2019 01:39 PM

У Стокхолму је 15.априла одржана промоција туристичких потенцијала Србије и Београда, у организацији Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, новинара шведске телевизије „SVT“ Јована Радомира, као и у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Шведској.
Промоција је одржана у ресторану „Sjö och Land” у центру Стокхолма, уз присуство око 70 гостију, укључујући представнике шведских медија, шведске пословне људе и српску дијаспору.
На почетку скупа, присутним гостима се обратио амбасадор Републике Србије у Краљевини Шведској Драган Момчиловић, изневши краћи осврт на историјске знаменитости Београда и великане српске историје.
У наставку, представнице ТОС-а и ТОБ-а, Жељка Пудар и Јелена Станковић, предочиле су предности Београда „као града са душом“ и Србије, као пожељне дестинације, са широким спектром понуде, од скијашког центра Копаоник, природних лепота Старе планине, Новог Сада као културне престонице Европе 2021.године, до музичких фестивала, попут Exita, Beer festa и Гуче. Гостима су током вечери презентовани кратки промотивни филмови о Србији („See Serbia“, „Soulfood Serbia“) и Београду („Visit Belgrade -  feel its love“), уз новинара Јована Радомира као водитеља, а присутни су имали и прилику да дегустирају традиционална српска јела, као и вина из винарије „Топлички виногради”.