Printer Friendly Version Девета конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у Региону 26. децембар 2019. године, Београд, Прес центар УНС, Кнез Михајлова 6 @ 18 November 2019 09:11 PM

Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Министарства спољних послова Србије, организује „Девету конференцију новинара и медија дијаспоре и Срба у Региону“. Конференција ће се одржати 26. децембра 2019. године у Прес центру Удружења новинара Србије, Београд, Кнез Михајлова 6.

Девета конференција биће посвећена умрежавању медија матичне државе који прате дијаспору и Србе у региону са српским медијима, организацијама и удружењима из иностранства. На конференцији ће бити представљене специјализоване редакције и програмски садржаји ЈМУ РТС и ЈМУ РТВ, али и мреже сарадника из иностранства, са циљем међусобног повезивања и размене материјала који доприносе подизању видљивости активности дијаспоре и Срба у региону, превасходно на плану очувања националног културног идентитета.

Конференција није само намењена професионалцима из медијске сфере, већ треба да допринесе и унапређењу медијске и дигиталне писмености припадника дијаспоре и Срба из региона који раде на порталима удружења и организација.

Заинтересовани представници медија из иностранства, који креирају садржаје на српском језику, могу да доставе пријаве за учешће на Конференцији на адресу:  pc@uns.org.rs