Printer Friendly Version Учешће амбасадора Момчиловића на догађају посвећеном шведском композитору Белману, Стокхолм, 3. фебруар 2020. @ 4 February 2020 02:30 PM

У препуној сали Шведске краљевске академије, 3.фебруара о.г, одржано је предавање, са пратећим концертом, посвећено једном од најчувенијих шведских композитора Карлу Микaелу Белману. Ради се о истакнутом шведском уметнику из осамнаестог века који је, поред компоновања дела класичне музике, и сам био њихов извођач на лаути.
У уметничком делу програма, када су се изводиле Белманове композиције, наступио је дипломатски трио, који су представљали Кристијан Шоненбергер, клавир (швајцарски амбасадор), Драган Момчиловић, класична гитара (амбасадор Србије) и Бернард Граф, виолина (супруг аустријске амбасадорке). Дипломатски трио је пратила Шарлота Хулт, позната шведска оперска певачица. Они су извели пет Белманових композиција, које је шведска публика срдачно поздравила.
Иначе, у сали Шведске краљевске академије, пре више од два века, наступао је и сам Белман, а ово престижно место представља, сваке године, и центар окупљања Нобелових лауреата, који ту држе своје приступне говоре.