Printer Friendly Version Пријем поводом Дана државности Републике Србије, Стокхолм, 18.фебруар 2020. @ 24 February 2020 01:17 PM

Амбасада Рeпублике Србије у Краљевини Шведској је организовала пријем поводом обележавања Дана државности Републике Србије, 18.фебруара у „Европској кући“ -седишту Делегације ЕУ у Стокхолму. Догађају се одазвало 207 гостију, укључујући представнике шведских институција, на челу са првом заменицом председника Риксдага Осом Линдестам и генералном директорком за ЕУ у шведском Министарству иностраних послова Хелен Едвардс, дипломатског кора, СПЦ и српске дијаспоре (чланови удружења и клубова из Стокхолма и Гетеборга, привредници и културни ствараоци).
Након извођења шведске и српске химне, скуп је поздравним говором отворио амбасадор Момчиловић. Амбасадор је, током излагања, укратко подсетио на историјат српско-шведских дипломатских односа који ове године бележе 103. годишњицу од успостављања, уз осврт на ситуацију у региону Западног Балкана и актуелну билатералну сарадњу, реализоване посете српских званичника Стокхолму током протекле године и очекивање наставка успешне сарадње и кроз организацију посета високих шведских функционера Београду у предстојећем периоду.
Као и претходних година, овогодишњи пријем поводом Дана државности је представљао добру прилику за окупљање и размену мишљења представника српске дијаспоре из различитих делова Шведске.