Printer Friendly Version КОРОНА ВИРУС @ 18 March 2020 09:33 AM

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!


У циљу сузбијања ширења заразне болести изазване вирусом COVID-19, Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Стокхолму, обавештава све држављане Републике Србије који бораве на јурисдикционом подручју овог дипломатско-конзуларног представништва, да ће се почев од 17.03.2020. године, до даљег, рад са странкама ограничити само на хитне и неодложне случајеве.
Рад на пословима биометријске аквизиције, подношење захтева за нови пасош и уручење израђених путних исправа, такође се ограничава на хитне и неодложне случајеве.


Ова мера биће на снази све док траје опасност од заразе, а о њеном стављању ван снаге накнадно ћемо обавестити грађане путем интернет странице Амбасаде Републике Србије у Стокхолму.
Моле се грађани да нас у хитним случајевима, пре доласка у Амбасаду – Конзуларно одељење, претходно контактирају путем mеjla konzul.rs@telia.com или на број телефона Амбасаде.


У складу са препорукама Владе Републике Србије моле се грађани који живе и раде у Шведској или Летонији да сва путовања у Републику Србију, која нису неопходна одложе до даљег. Напомињемо да ће свим држављанима Републике Србије који долазе из иностранства, на граничном прелазу бити уручено решење о обавезној самоизолацији (14 или 28 дана). Двојни држављани могу ући у Републику Србију само уз важећи пасош Републике Србије или путни лист Републике Србије.

О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања заразе вирусом  COVID-19 можете се информисати на sajtu Vlade Republike Srbije  i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Хвала на разумевању.