Printer Friendly Version KORONA VIRUS @ 18 March 2020 09:35 AM

U Cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Stokholmu, obaveštava sve državljane Republike Srbije koji borave na jurisdikcionom području ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva, da će se, počev od 17.03.2020. године, rad sa strankama ograničiti, do daljeg, samo na hitne i neodložne slučajeve,.
Rad na poslovima biometrijske akvizicije – podnošenje zahteva za novi pasoš i uručivanje izrađenih putnih isprava, takođe se ograničava na hitne i neodložne slučajeve.


Ova mera biće na snazi sve dok traje opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage naknadno ćemo obavestiti građane putem internet stranice Ambasade Republike Srbije u Stokholmu.
Mole se građani da nas u hitnim slučajevima, pre dolaska u Ambasadu – Konzularno odeljenje, prethodno kontaktiraju putem e-maila konzul.rs@telia.com ili na broj telefona Ambasade.


U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije mole se građani koji žive i rade u Švedskoj ili Letoniji da sva putovanja u Republiku Srbiju, koja nisu neophodna, odlože do daljeg. Napominjemo da će svim državljanima Republike Srbije koji dolaze iz inostranstva, na graničnom prelazu biti uručeno rešenje o obaveznoj samoizolaciji (14 ili 28 dana). Dvojni državljani mogu ući u Republiku Srbiju samo uz važeći pasoš Republike Srbije ili putni list Republike Srbije.


O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19 možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.


Hvala na razumevanju.