Printer Friendly Version Званична посета председника шведског Парламента Андреаса Норлена Београду, 24.август 2021. @ 24 August 2021 02:05 PM

Председник Риксдага Андреас Норлен, на позив председника Народне скупштине Републике Србије, 24.августа 2021. борави са делегацијом у званичној посети Београду, где се састаје са председником Републике Србије Александром Вучићем, председником Народне скупштине Ивицом Дачићем и премијером Аном Брнабић. Ови састанци су од посебног значаја за даље продубљивање билатералних веза Србије и Шведске, као и за унапређивање парламентарне сарадње.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Парламента Краљевине Шведске Андреасом Норленом, 24.августа 2021, у оквиру званичне посете шведске парламентарне делегације Београду.

 

У оквиру званичне посете Београду, председник шведског Парламента Андреас Норлен, са делегацијом посланика, састао се и са министарком Републике Србије за људска и мањинска права и друштвени дијалог Горданом Чомић, 24.августа 2021. 

Такође, 25.августа 2021, прва потпредседница шведског Парламента Оса Линдестам, разговарала је са повереником за заштиту равноправности Републике Србије Бранкицом Јанковић.