Printer Friendly Version Zvanična poseta predsednika švedskog Parlamenta Andreasa Norlena Beogradu, 24.avgust 2021. @ 24 August 2021 02:16 PM

Predsednik Riksdaga Andreas Norlen, na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, 24.avgusta 2021. boravi sa delegacijom u zvaničnoj poseti Beogradu, gde se sastaje sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i premijerom Anom Brnabić. Ovi sastanci su od posebnog značaja za dalje produbljivanje bilateralnih veza Srbije i Švedske, kao i za unapređivanje parlamentarne saradnje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Andreasom Norlenom, 24.avgustа 2021, u okviru zvanične posete švedske parlamentarne delegacije Beogradu.

U okviru zvanične posete Beogradu, predsednik švedskog Parlamenta Andreas Norlen, sa delegacijom poslanika, sastao se i sa ministarkom Republike Srbije za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić, 24.avgusta 2021.

Takođe, 25.avgusta 2021, prva potpredsednica švedskog Parlamenta Osa Lindestam, razgovarala je sa poverenikom za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije Brankicom Janković.