Printer Friendly Version ОДЛУКА О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ КАО И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ @ 14 April 2022 09:40 AM


Министар спољних послова Републике Србије, Никола Селаковић, донео је Одлуку о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, број: 52-229/30-2022/01 од 11. априла ове године, као и Одлуку о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, број: 51-366/30-2022/01 од 11. априла ове године, а по конкурсима који су били отворени од 23. фебруара до 09. марта 2022.године.

Увид у донете одлуке можете извршити на званичном интернет сајту Министарства спољних послова и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону:
 

www.mfa.gov.rs
www.dijaspora.gov.rs

На основу ове одлуке Српском савезу у Шведској додељена су средства за набавку народних ношњи за фолклорно друштво.

Амбасада Републике Србије у Стокхолму изражава задовољство што је пројекат Српског савеза у Шведској препознат као важан у очувању и јачању веза матичне државе са дијаспором и овом приликом честитамо руководству Српског савеза као и посвећеним појединцима у тим настојањима.