Printer Friendly Version Стокхолм: Отвaрaње изложбе фотографија Београда и Стокхолма „Примењена носталгија“ у Европској кући у Стокхолму @ 1 June 2023 02:12 PM

У Европској кући у Стокхолму је 30. маја 2023. године отворена изложба фотографија Београда и Стокхолма „Примењена носталгија“, на којој су представљене фотографије ауторке из Србије и шведског фотографа, настале током њихових посета престоницама Шведске и Србије. Изложба је реализована у сарадњи Министарства за европске интеграције Србије, Министарства спољних послова Србије и Амбасаде Републике Србије у Стокхолму, уз подршку Делeгације Европске Комисије у Шведској.  Изложбу су отвориле министарка за европске интеграције Србије Тања Мишчевић и државна секретарка у Министарству културе Карин Сванборг Сјовал.
Након свечаног отварања организован је и пригодан коктел коме је присуствовало преко 120 званица, међу којима су били шведски званичници, амбасадори и други дипломатски представници у Стокхолму, представници српске дијаспоре, као и представници медија из Србије. 
„Примењена носталгија“  је пројекат који Министарство за европске интеграције Србије спроводи већ 16 година. Oсновна идеја је унапређење културне размене и промовисање европских вредности и сарадње Србије и чланица ЕУ.
Изложба ће бити отворена до 4. јуна 2023. године.