Printer Friendly Version Stokholm: Otvaranje izložbe fotografija Beograda i Stokholma „Primenjena nostalgija“ u Evropskoj kući u Stokholmu @ 1 June 2023 02:28 PM

U Evropskoj kući u Stokholmu je 30. maja 2023. godine otvorena izložba fotografija Beograda i Stokholma „Primenjena nostalgija“, na kojoj su predstavljene fotografije autorke iz Srbije i švedskog fotografa, nastale tokom njihovih poseta prestonicama Švedske i Srbije. Izložba je realizovana u saradnji Ministarstva za evropske integracije Srbije, Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ambasade Republike Srbije u Stokholmu, uz podršku Delegacije Evropske Komisije u Švedskoj.  Izložbu su otvorile ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević i državna sekretarka u Ministarstvu kulture Karin Svanborg Sjoval.
Nakon svečanog otvaranja organizovan je i prigodan koktel kome je prisustvovalo preko 120 zvanica, među kojima su bili švedski zvaničnici, ambasadori i drugi diplomatski predstavnici u Stokholmu, predstavnici srpske dijaspore, kao i predstavnici medija iz Srbije. 
„Primenjena nostalgija“ je projekat koji Ministarstvo za evropske integracije Srbije sprovodi već 16 godina. Osnovna ideja je unapređenje kulturne razmene i promovisanje evropskih vrednosti i saradnje Srbije i članica EU.
Izložba će biti otvorena do 4. juna 2023. godine.