Printer Friendly Version Њ.Е. Јелена Чукић Матић, амбасадор Републике Србије у Краљевини Шведској предала акредитивна писма шведском Краљу Карлу XVI Густаву @ 22 February 2024 10:28 AM

                                                                                        

                        Photo: Protocol MFA of Kingdom of Sweden

Њ.Е. Јелена Чукић Матић, амбасадор Републике Србије у Краљевини Шведској је предала акредитивна писма председника Републике Србије Њ.Е. господина Александра Вучића шведском Краљу Карлу XVI Густаву, на свечаној традиционалној церемонији која има идентичан протокол још од 1537. године.

У срдачном разговору том приликом пренела је спремност да допринесе додатном продубљењу билатералних односа Србије и Шведске, и посебно је указала на значај који, као мост пословне, научне и културне сарадње, има српска дијаспора у Шведској. Током аудијенције разговарано је, такође, о темама у регионалном и европском контексту.

„Посебно са захвална на поверењу које ми је указано да као прва жена амбасадор Републике Србије у Шведској допринесем бољем разумевању и ширем повезивању два народа, те наставим рад на продубљењу наше билатералне сарадње у областима од обостраног интереса, а посебно у контексту спремности Србије за стицање пуноправног чланства у ЕУ“, рекла је амбасадор Чукић Матић.