Printer Friendly Version Nj.E. Jelena Čukić Matić, ambasador Republike Srbije u Kraljevini Švedskoj predala akreditivna pisma švedskom Kralju Karlu XVI Gustavu @ 22 February 2024 10:31 AM

 

                        Photo: Protocol MFA of Kingdom of Sweden

Nj.E. Jelena Čukić Matić, ambasador Republike Srbije u Kraljevini Švedskoj je predala akreditivna pisma predsednika Republike Srbije NJ.E. gospodina Aleksandra Vučića švedskom Kralju Karlu XVI Gustavu, na svečanoj tradicionalnoj ceremoniji koja ima identičan protokol još od 1537. godine.

U srdačnom razgovoru tom prilikom prenela je spremnost da dopinese dodatnom produbljenju bilateralnih odnosa Srbije i Švedske, i posebno je ukazala na značaj koji, kao most poslovne, naučne i kulturne sradnje, ima srpska dijaspora u Švedskoj. Tokom audijencije razgovarano je, takođe, o temama u regionalnom i evropskom kontekstu.

“Posebno sam zahvalna na poverenju koje mi je ukazano da kao prva žena ambasador Republike Srbije u Švedskoj doprinesem boljem razumevanju i širem povezivanju dva naroda, te nastavim rad na produbljenju naše bilateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa, a posebno u kontekstu spremnosti Srbije za sticanje punopravnog članstva u EU”, rekla je ambasador Čukić Matić.

 

  Photo: Protocol MFA of Kingdom of Sweden

 

  Photo: Protocol MFA of Kingdom of Sweden